„Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe”
/Márai Sándor/
Partnerek

3D látványtervek

A látványterveket a t11media.hu építészeti látványtervező iroda készítette. Takács Gábor okl. Építészmérnök, 3D látványtervező kiemelt figyelmet fordított a dombház látványtervezés munkálataira, hiszen maga is nagy előnyben részesíti az energiatudatos épületek fejlődését:

"A projekt különleges lehetőséget nyújtott az építészeti látványtervezés területén gyűjtött széles körű ismereteink és több, mint 10 éves szakmai tapasztalatunk számára, hiszen az építészeti és környezeti megoldások speciális 3d modellezési és látványtervezési technikákat kívántak.

Mivel dombház látványtervezésről beszélünk az épület külső megjelenését magas szinten meghatározza a közvetlen környezete. Az épület nagy része föld alatt kapott helyet, tehát maga a domboldal az épület részévé válik. E tény elengedhetetlenné tette a házat körülvevő növényzet részletes kidolgozását a látványtervezés során. A természet realisztikus ábrázolása mindig nagy izgalommal tölt el, hiszen a geometrikus formákat alkalmazó épületeket összhangba kell hozni a természet által alkotott véletlenszerű lágy megoldásokkal, legyen szó akár egyetlen bokorról, vagy egész domboldalról. Az építészeti látványtervezés munkáink során a környezet ábrázolása egyre fontosabb szerepet kap, nagy valószínűséggel köszönhető ez az építészet környezetre fordított egyre növekvő figyelmének.

Még több információ az építészeti látványtervezésről:
www.belsoepiteszetilatvanytervezes.hu/epiteszeti-latvanytervezes/

A külső látványtervezés mellett a másik fő feladat a ház 3d alaprajzainak elkészítése volt. A 3d alaprajz látványtervek mindig nagy segítséget nyújtanak egy ingatlan belső tereinek bemutatásához, legyen szó épület tervezési, építési és akár értékesítési projektről. A 3d alaprajz látványterv valósághű fényekkel és realisztikus felületekkel, komplett berendezéssel ábrázolja a belső tereket, jól érzékelhetően bemutatja a térkapcsolatokat, tehát akár már tervezési fázisban könnyen átlátható formában tárja elénk a majd megépülő ingatlant.
A 3d alaprajz látványterv készítés során általában az építészeti tervrajzok alapján dolgozunk, azt felhasználva építjük fel az épület 3d modelljét. A tervrajzokat jelen projekt keretében digitális formában kaptuk meg, de nagy gyakorlattal használunk akár kézzel készült tervrajzokat illetve skicceket is.

Még több információ a 3d alaprajz készítésről:
www.belsoepiteszetilatvanytervezes.hu/3d-alaprajz-keszites/

Az építészeti látványtervezés egy izgalmas témája fogadott mikor a tulajdonos Úr felkért a látványtervek elkészítésére. Örömmel álltam neki a feladatnak, hiszen nem csak izgalmas építészeti megoldásról kellett valósághű képeket készíteni, de egy a mai világban elengedhetetlen energiatudatos értékeket képviselő épülettel kellett dolgozni."

Építészeti látványtervezés :
Takács Gábor
Okl. Építészmérnök, 3D látványtervező
tel: +36 30 374 21 04
e-mail: gabor@t11media.hu
web HU: www.belsoepiteszetilatvanytervezes.hu
web EN: www.architecturalrenderingvisualization.com

 

 

Weboldal: www.belsoepiteszetilatvanytervezes.hu